Tranzitterületeket alakítanak ki a menekülteknek Budapesten

Budapest
2015 augusztus 05., 08:44

A menekültek által önkéntesen igénybe vehető

tranzitterületeket

alakítanak ki Budapesten, jelentette be a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője. Pető György elmondta, hogy ezeken a helyeken a főváros biztosítja a legalapvetőbb közegészségügyi és higiénés viszonyokat. Pető szerint a Tarlós kezdeményezte rendészeti egyeztetésen döntés született a kijelölt helyszínekről is, így a Keleti pályaudvarnál, a Baross téri aluljáróban, valamint a Nyugati és a Déli pályaudvarhoz kapcsolódó közterületeken alakítanak ki tranzitterületeket.

Az egyeztetést azért tartották, hogy a legkisebb városi terheléssel, a leghatékonyabb együttműködéssel, a leggyorsabban átsegítsék Budapesten a migránstömegeket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.