A holland katonák hadgyakorlat közben azt kiabálják, hogy 'bang-bang'

külföld
2015 augusztus 06., 12:27
comments 132

A holland RTL szerzett meg egy levelet, amiben Hollandia védelmi minisztériuma panaszkodott a lőszerhiányra. A helyzet annyira drámai, hogy több lövészeti gyakorlatot is le kellett mondani a hadseregben.

Egyszerűen nincs elég töltény, fogalmaz a levél. A helyzet állítólag a hadsereg moráljára is kihat a katonai szakszervezet szerint. A VBM vezetője szerint ugyanis a töltényhiány miatt nem maradnak el a fegyveres kiképzések és gyakorlatok, csak ilyenkor bang-bangot kell kiáltani a lövések helyett, jelezve, hogy épp lőttek. Ehhez pedig professzionális katonáknak nincs túl sok kedve.

Harm de Jonge vezértábornok is arra panaszkodott az RTL szerint, hogy a lőszerhiány miatt elmaradó gyakorlások visszavetik a katonák önbizalmát is.

A minisztérium a levél kikerülése után próbálta menteni a helyzetet, szerintük a szükséges mennyiség rendelkezésre áll, egyszerűen csak túl sokat használtak el az utóbbi időben és lassú az utánpótlás.

Hollandiában épp mostanában nőttek a védelmi kiadások, évi 8 milliárd euróra, 7,6 milliárdról. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.