Egy menekült átsétált a Csalagúton

külföld
2015 augusztus 06., 14:35
comments 118

Egy menekült férfi sikeresen átsétált a Franciaország és Nagy-Britannia között, a tenger alatt húzódó Csalagúton, nem sokkal a cél előtt azonban őrizetbe vették a brit hatóságok.

photo_camera Menekültek futnak a Csalagút vasúti sínjein. (AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN)

A férfi nem csak nagy veszélynek volt kitéve az 50,5 kilométeres alagútban (150-nel húztak el mellette a vonatok), de most már nem is folyamodhat brit menekültstátuszért, mivel illegálisan próbált átjutni az országba. Közben a francia Calais-ban továbbra is több ezer menekült próbál brit földre lépni.

Az eset még hétfőn történt, de az Eurotunneltől csak most erősítették meg.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.