Magyar tábornok is részt vesz egy NATO-akció vezetésében

POLITIKA
2015 augusztus 06., 04:16
comments 65

Októbertől Korom Ferenc lesz a koszovói NATO-misszió parancsnokhelyettese a következő egy évben - írja a Napi Gazdaság. Ilyen magas beosztást korábban egyetlen magyar katona sem kapott még NATO-akcióban.

photo_camera AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU

A Honvéd Vezérkar hadműveleti csoportfőnöke, Korom Ferenc az egyéves szolgálat alatt 18 ország 4500 katonájának irányításáért felel majd. A dandártábornok szerint a megbízás "elismerése annak a munkának, amit az elmúlt években a magyar katonák végeztek a gyakorlatokon itthon és külföldön, különböző műveleti területeken".

Korom korábban 2005-től részt vett a NATO iraki kiképző misszióiban, 2007-zől pedig egy őr- és biztosító zászlóalj parancsnokaként szolgált már Koszovóban is. 2009-ben az Afganisztánban akkor működő magyar tartományi újjáépítési csoport parancsnokává nevezték ki.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.