Meghalt a maffiafőnök, akiről Tony Soprano karakterét mintázták

külföld
2015 augusztus 06., 04:11
comments 38

John Riggi 90 éves volt és a legelterjedtebb elképzelés szerint az ő alakja szolgált ihletésül az elmúlt évtizedek legnépszerűbb fiktív maffiózójának alakjánál is. (Akit James Gandolfini alakított, aki sajnos szintén meghalt már, még 2013 nyarán.)

Riggi a New Jersey-i maffia vezetője volt, a DeCavalcante családot vezette több mint húsz éven át. Börtönben is ült, gyilkosságért, zsarolásért és egyéb bűncselekményekért.

Az ügyészség szerint viszont Riggi még a börtönből is irányította a családot, gyilkosságokat is rendelt meg onnan. A maffiafőnök emellett persze sokat jótékonykodott, közösségi és civil szervezeteket támogatott a városban, sőt, még a rendőrségi sportegyletet is támogatta.

riggi

Egy New Jersey-i ex-rendőr, Robert Boccino, aki a szervezett bűnözés elleni osztály helyettes vezetője volt korábban, ki is fakadt az amerikai sajtóban, hogy Riggi egyáltalán nem Tony Soprano volt, mivel mindenki imádta őt Elizabeth városrészben, ezért senki nem működött együtt a hatóságokkal.

Korábban a Sopranos (itthon Maffiózók címen futott) írója, David Chase maga árulta el, hogy a sorozat egyes részeihez olyan ismert családoktól merített inspirációt, mint amilyen a DeCavalcantes. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.