Új maffiákat teremt, ahogy Európa a menekültválságot kezeli, mondta a szicíliai polgármester

Szicília legnagyobb városa, Palermo polgármestere, a Cosa Nostra nevű bűnszervezet ellen évtizedek óta kampányoló Leoluca Orlando a mostani menekülthullámról beszélt újságíróknak.

"A szervezett bűnözés, a halál és az erőszak nyer azon, hogy a menekülteket kiszorítják a jogszerű lehetőségek világából"

– mondta.

Szerinte azokat, akik arra várnak, hogy a hatóságok feldolgozzák a menekültstátusz iráni kérelmeiket, sokkal könnyebben zsákmányolja ki a maffia, és mivel nem is dolgozhatnak legálisan, ezért maguk is könnyebben tévednek a fekete foglalkoztatás vagy a bűnözés világába.

Orlando szerint most már a menekülttáborokat is az embercsempész bűnszervezetek irányítják, amelyek a szigorú jogi szabályozás miatt egyre erősebbé válnak.

Egyébként Olaszországban tavaly decemberben szövevényes korrupciós ügyet tárt fel az ügyészség: a menekülttáborok üzemeltetésén nyerészkedtek üzleti körök, akik római városi hivatalnokokat fizettek le, miközben a Róma körüli táborokban alapvető emberi körülményeket sem tudtak biztosítani.

(Telegraph)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.