Borjúfókaborjú született Szegeden

ÁLLAT
2015 augusztus 07., 10:37
photo_camera Angie, a borjúfóka (b) és borja (j).
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Pénteken mutatták be a Szegedi Vadasparkban július 30-án született fókaborjút, ami történetesen egy borjúfóka (Phoca vitulina) borja.

A vadaspark igazgatója szerint a két éve kialakított fókabemutató megnyitásakor igyekeztek szaporodásra képes fókacsapatot kialakítani, ami sikerült is, mert két fókájuk, a hétéves Angie és a nyolcéves Hagar utódot nemzett.

Angie-nak szerencsére van elég teje, így megfelelően képes táplálni gyorsan gyarapodó borját, amit pénteken így már a nagymedencébe is beengedhettek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.