Közel egymilliárdért veszi meg a kormány a Várban lévő használaton kívüli trafóházat

2015 augusztus 7., péntek 17:15
87

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg a döntés, hogy a kormány felkéri a

"a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-től vásárolja meg a Budai Várban lévő, használaton kívüli régi villamos teherelosztót, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján gondoskodjon arról, hogy az épületet a Magyar Nemzeti Levéltár vagyonkezelésébe adják."

A MTI híradása szerint az ügyletre maximum 911 millió forintot szánnak és szeptember 15-ig a levéltárnak meg kell kapnia az épületet. L. Simon László, aki

"a budai Várbazár felújításának és a Várnegyed hosszú távú fejlesztési koncepciójának kidolgozásáért, valamint a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciójával kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosa"

korábban úgy nyilatkozott a Figyelőnek, hogy

"egy példát említek: a Magyar Nemzeti Levéltár mellett üresen álló teherelosztó épület a Magyar Villamos Művek tulajdona. Szeretnénk, ha a lehető leggyorsabban közvetlen állami tulajdonba kerülne, hogy abba az irányba bővíthessük a levéltárat. A teherelosztó tervezője, a Havanna lakótelep egykori megálmodója, Virág Csaba levelet írt nekem, hogy őrizzük meg az épületet ebben a formában. Nagy kérdés, hogy ez találkozik-e a magyar művészettörténész szakma, a várban élő polgárok és a magyar társadalom többségének ízlésével."

Ezek szerint találkoztak az ízlések.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt