Most már bárkinek itt a lehetőség, hogy az MDMA vagy az LSD molekuláris szerkezetét hordja nyakláncként

DIVAT
2015 augusztus 07., 18:00
comments 99

Az új-zélandi Tania Hennessy egy biotech laborban dolgozott, ekkor jutott eszébe az ötlet, hogy a legismertebb kábítószerek molekuláris szerkezetét mintázó ékszereket fog gyártani.

Bakelitlemezeket felhasználva alakította ki olyan drogok, mint az LSD, az MDMA, a kokain vagy a fű hatóanyagának képletét, és még olyan kombókra is gondolt, mint az ekiből és LSD-ből összeálló candyflip. De készített egy túladagolás nevű ékszert is, ami az LSD, a pszilocibin (a gomba pszichoaktív hatóanyaga, a kokain, a DMT, a THC és az MDMA szerkezetét kombinálja.

photo_camera A túladagolás
photo_camera LSD-fülbevaló
photo_camera Kokain
photo_camera MDMA-nyaklánc

Vannak raktáron kevésbé durva drogok is, mint a csokoládé vagy a koffein, és olyan serkentők is, mint a dopamin. De Hennessy megrendelésre is dolgozik, bármilyen molekuláris szerkezetet elkészít, csak kérni kell rá. Az árak 25 és 95 dollár között mozognak, ami annyira nem is vészes. Részletek a honlapján. (via DM)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.