Remek hír: A körte képes lehet eltüntetni a másnaposságot

meghökkentő tudomány
2015 augusztus 07., 14:58
comments 127

Másnaposságra annyi népi- meg féltudományos gyógymód van, hogy még összeszámolni se nagyon lehetne. (Nagyszerű, minden helyzetben segítő mixsorozatunkról nem is beszélve).

Most viszont meglehetősen komoly helyről, az ausztrál állami kutatóintézettől, a Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization-tól került elő egy új megoldási javaslat, amire szinte véletlenül akadtak rá.

Ez pedig a körte.

A körte ugyanis kutatásaik szerint nem csak csökkenti a koleszterinszintet, enyhíti a székrekedést és a jó a gyulladások ellen, de csökkentheti a véralkoholszintet is, azaz megelőzheti a másnaposságot, azelőtt, hogy egyáltalán elkezdődne.

Igazán akkor hatásos, ha már alkoholfogyasztás előtt fogyasztjuk, a kutatók pedig külön kiemelik a japán körtéből készült italok sikerét, melyek jelentősen csökkentették a másnapos tüneteket placebo italokkal összevetve. A legnagyobb különbség a koncentrálóképesség minőségében volt, körtével illetve anélkül.

korte

A siker titka, hogy a körte hatással van az alkohol feldolgozásában részt vevő alhohol-dehidrogenáz enzimekre. Alkoholt fogyasztva ugyanis a májunk e enzimek hatására az alkoholt acetaldehidre bontja, és ez a mérgező vegyület felelős a tünetek többségéért. De ennek a szintjét képes csökkenteni a körte, az ausztrál kutatók szerint.

Ez még csak egy előzetes kutatás volt, további kísérletek és ellenőrzések jönnek, amíg kiderül, hogy tényleg minden pontosan így van-e. Szerencsére a körte az egyik legkirályabb gyümölcs, ezért semmibe nem kerül, ha kipróbáljuk. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.