Újabb börtönőrt gyanúsítanak a bevándorlónak hitt férfi és barátnője megverése miatt

2015 augusztus 8., szombat 8:01
198

Munkatársa volt a Szegedi fegyházban a már előzetesben lévő S. Vilmosnak, együtt verhették meg Szegeden a bevándorlónak hitt, kubai származású magyar férfit és annak barátnőjét.

Június 18-án este verték meg Szegeden a párt, miután a kreol bőrű fiút bevándorlónak nézték.

S. Vilmos, a korábban elkapott börtönőr kickbox edző volt, őt közösség tagja elleni erőszakkal és csoportosan elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítják. A most meggyanúsított társát csak garázdasággal vádolják, mert az ügyészség szerint nála "nem merült fel adat arra, hogy a bántalmazását bármilyen módon motiválta volna a kubai születésű, több mint húsz éve Magyarországon élő, magyar állampolgárságú sértett származása."

Ő szabadlábon védekezhet, míg S. Vilmos a Kecskeméti börtönben van. Szegedre nem vihették a rabok közé, miután ott volt börtönőr.

A hvg korábban bv-s forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a szerveztet mennyire megrázták a történtek, és hogy mennyire örülnek, hogy S. Vilmos már nem a kollégájuk. Biztos most meg még jobban megrázódtak, hogy már a második börtönőrt gyanúsítják meg. Egy harmadik embert egyébként még keresnek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt