Valami összegabalyodott a Youtube szerzőijogvédő rendszerében

külföld
2015 augusztus 08., 14:42
comments 12

Pénteken legalább nyolc órán át ez a fekete képernyő fogadta azokat, akik a Youtube-on nézték volna a Sky News műsorát

A felirat szerint a brit hírtelevízió megsértette az amerikai Fox News szerzői jogait.

Amiből egyből arra lehet következtetni, hogy a szerzői jogsértést a Youtube automatikus rendszere, a Content ID vélelmezte, mivel amúgy a Sky és a Fox is az ausztrál médiamágnás, Ruppert Murdoch cége, úgyhogy aligha jelentgetnék fel egymást szerzői jogok miatt - viszont annál valószínűbb, hogy átveszik egymás felvételeit.

A Content ID pedig pont azon az elven működik, hogy azonosítja a jogtulajdonos tartalmait, amit ha máshol is lát, azt a csatornát automatikusan letiltja.

A tilalmat egyelőre nem sikerült feloldani, a Sky kénytelen volt új csatornát embedelni az oldalára. (Via Torrentfreak)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.