134 millió dollárt sikkasztott az alacsony rangú pekingi hivatalnok

külföld
2015 augusztus 09., 13:21
comments 53

Hat éven keresztül lopta a pénzt Peking egyik városrésze mezőgazdasági szolgáltatóközpontjának igazgatója. 134 millió dollárnyi jüant fektetett be illegálisan, amiből 3 millió dollár (közel egymilliárd forint) nyereséget rakott zsebre. Most viszont elindult az eljárás ellene, és kirakták a kommunista pártból is; ezzel sorban ő lett a 165. hivatalnok, akit nyilvánosan megszégyenít a már másfél éve korrupcióellenes hadjárattal próbálkozó kínai pártvezetés. (AA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.