460 millió euróért adhatja el villáját Berlusconi a szaúdi koronahercegnek

2015 augusztus 10., hétfő 17:51
31

A jogerősen is elítélt egykori olasz miniszterelnök sajtóhírek szerint komolyan gondolkodik az ajánlatot, hogy eladja a szardíniai Costa Smeralda szigetén található nyári villáját.

A hírek szerint a 78 éves Berlusconi személyesen vezette körbe múlt héten a trónörökös Mohammed bin Najef koronaherceget. Az olasz sajtó szerint a herceg a szaúdi király, Szalman nevében járhatott ott.

A Villa Certosa legendás épületnek számít, 68 szobája, hat úszómedencéje van, és egy hatalmas park veszi körbe, benne egy mesterséges vulkánnal. Ebben a villában készültek azok a paparazzi felvételek is, melyeken idősebb férfiak, köztük az akkori cseh miniszterelnök, Mirek Topolánek volt látható meztelenül fiatal nők társaságában, még 2009-ben. Az épületből egy titkos alagút vezet le a tengerhez, amiről Berlusconi azt mondta, azért építette, mert időben sok halálos fenyegetést kapott. De ezen az alagúton át érkezhettek közvetlenül a tengerről olyan kiemelt vendégei is, mint Tony Blair vagy a villát többször is meglátogató Vlagyimir Putyin.

Putyin és Berlusconi még 2003-ban, a villa kertjében (PRESS OFFICE / AFP)

Állítólag azután vált intenzívebbé a szaúdi család érdeklődése, hogy Szalman királynak és udvartartásának a vártnál előbb el kellett hagyniuk a francia riviéra számukra lezárt részét, mert túl nagy felháborodást váltott ki a helyiekből ottlétük. (Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt