Demján eladta a TriGránit ingatlanjainak jelentős részét

Eladta Demján Sándor a TriGránit jelentős részét a TBG Real Estate-nek. A megmaradt projekteket új cégben, a Gránti Management-ben viszi tovább., írja a portfolio.hu  A Westend marad Demjáné. A milliárdos szerint

"egy ingatlanfejlesztő olyan, mint egy autógyár, fejlesztenek majd eladnak, a nagy pénzügyi befektetők pedig megveszik ezeket. Néha egy-egy épületet megtartunk, pl. West End City Center, ami a világban is egyedi a rozsdaövezeti (barnaövezeti) besorolása miatt."

Hogy pontosan mekkora az eladási ár, nem közöltek részleteket, de valószínűleg egy félmilliárd eurós üzletről lehet szó, ez magában nagyobb összeg mint a teljes magyar ingatlanpiac egésze. Demján az eladás okai egyik részről az, hogy a jelenlegi tulajdonos szerkezettel nem tudták volna biztosítani a megfelelő növekedési potenciált. Illetve Magyarországot a környező régiók lekörözték. A milliárdos szerint agyban is előttünk járnak, ahol nagyobb lehetőségek várnak azokra, akik most átkerülnek az új cégcsoporthoz. A lemaradás okozói a politikusok, Demján olyan intézkedések mint a plázastop és a vasárnapi boltbezárás, nem tett jót az üzletnek. (origo)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.