Gyerekeket kényszerítettek szexre, majd az azokról készült felvételekkel zsarolták a szülőket

külföld
2015 augusztus 10., 08:14
comments 38

Pakisztán keleti részén, a Pandzsáb tartománybeli Kaszúr körzetben követtek el nemi visszaélést gyermekek százai ellen. Hét embert letartóztattak. Sahzad Szultan rendőrparancsnok szerint másfél tucatnyi videót vizsgálnak, egyelőre nem tudják megmondani, hogy hány gyermek lehet érintett. Egy áldozatvédelmi aktivista szerint 2007 óta követte el a társaság a bűncselekményeket, akár 280 gyerekkel is erőszakoskodhattak.

A jórészt 14 alatt gyerekkel fajtalankodtak, vagy egymással kényszerítették fajtalankodásra őket, ezt felvették, majd a szülőket azzal fenyegették meg, ha nem fizetnek, akkor helyi piacon 40 rúpiáért eladják a videót. Volt szülő, aki elmondta, hogy 2011 óta fizetnek a zsarolóknak.

Az ügy most azért robbant ki, mert az áldozatok családjai összecsaptak a rendőrökkel múlt héten, mert szerintük a hatóság nem tesz meg mindent, hogy feltárja az ügyet. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.