Lemondott az MTVA vezérigazgatója

A kormányközeli Napi Gazdaság tudja így. Szabó László Zsolt augusztus 15-ei hatállyal távozhat. 2013 októbere óta irányította az évi 80 milliárd forintos költségvetéssel működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot. A lap információi szerint Szabó döntését nem indokolta.

Irányítása alatt ment végbe a közmédia teljes megújítása, és már márciusban felmerültek olyan pletykák, hogy ha nem jönnek majd a nézettségi adatok, akkor Szabónak mennie kell. A számok ugyan tényleg nem jöttek, de egyelőre semmit nem tudni arról, hogy ennek köze volt-e Szabó lemondásához.

Szabó lemondását megerősítette az MTVA is, közleményük szerint a vezérigazgatói feladatokat augusztus 15-ig - az MTVA Szervezeti és Működési Szabályzata értelmében - a vezérigazgató-helyettes látja el. Az új vezérigazgató megbízása vagy kinevezése a törvényi szabályozás értelmében a Médiatanács Elnökének jogkörébe tartozik.

A vezérigazgató-helyettes, Vaszily Miklós is közleményt adott ki, ami szerint

"Dr. Szabó László Zsolt igazgatása alatt az MTVA megújította a közmédia több csatornáját, és új, önálló sportcsatornát is indított. Az M1 ez idő alatt vált hír- és aktuális csatornává, elindult a fiataloknak szóló Petőfi TV, a Duna TV vált a nemzeti főadóvá, az online felületeken pedig megújult a hirado.hu és a telesport.hu. Az MTVA szervezetében hatékonyabbá és átláthatóbbá vált.

Az MTVA ötéves történetének egyik legsikeresebb időszaka volt az, amelyet dr. Szabó László Zsolt neve fémjelez.

További pályafutásához sok sikert kívánunk dr. Szabó László Zsoltnak!"

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.