Egy terhes svéd lány csatlakozott az Al-Kaidához, majd túszul ejtette az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam foglyul ejtett egy 15 éves, svéd állampolgárságú lányt, aki a barátjával szökött meg egy Göteborg melletti városból nevelőszüleitől, hogy Szíriában csatlakozzon az Al-Kaidához - adták hírül svéd lapok tegnap.

A pár, muszlim esküvői szertartás szerint, titokban már korábban összeházasodott Stockholmban. A lány hat hónapos terhes.

Az Iszlám Állam egy csoportja (- / WELAYAT RAQA / AFP)

A két fiatal május végén szökött meg Svédországból, hogy Törökországon keresztül jusson át Szíriába. Ott csatlakoztak az Al-Kaidához, és ezután estek foglyul az Iszlám Állam egyik sejtjénél, az északi Aleppó város közelében. Innét az Iszlám Állam által felügyelt területre szállították őket.

Aleppó, Szíria.

A fiút arra kényszerítették, hogy a dzsihádisták oldalán harcoljon. A svéd külügy szűkszavúan, de megerősítette, hogy egy svéd fiatal fogságba esett Szíriában.  Az Expressen svéd lap szerint a nevelőknek sikerült kapcsolatba lépniük a lánnyal, akit elválasztottak barátjától, mert az Iszlám Állam törvényei szerint nem tekintik őket házasnak. 

(The Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.