Eritreai menedékkérők a svédországi késelős gyilkosság gyanúsítottjai

külföld
2015 augusztus 11., 12:03
comments 462

Két eritreai menedékkérőt gyanúsít a svéd rendőrség a hétfői vasterasi késeléssel. A város Ikea-áruházában két ember, egy 55 éves nő és 28 éves fia vesztette életét a támadásban, amiről a rendőrség egyelőre csak nagyon kevés részletet volt hajlandó közölni.

photo_camera Rendőrautó a támadás helyszínén, a vasterasi Ikea bejáratánál.
AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND

Az egyik gyanúsított, egy 23 éves férfi tagadta, hogy bármi köze lett volna a történtekhez. A másik, 36 éves gyanúsítottat pedig még nem tudták megtalálni, mert ő maga is életveszélyes szúrt sebeket szenvedett, és jelenleg kritikus állapotban kórházban ápolják.

A rendőrség magáról a támadásról csak annyit közölt, hogy megtalálták a gyilkos fegyvereket, amiket a támadók a bolt polcairól emeltek le. Hogy pontosan mi történt, azt csak a biztonsági kamerák felvételének elemzése után tudják megmondani.

Azt azonban már kizárták, hogy a támadásnak politikai motivációja lett volna, a svéd titkosszolgálatot ezért be se vonták a nyomozásba. A bosszútámadásoktól tartva viszont egész Svédországban megerősítették a menekültszállások, így annak a Vasterastól ötven kilométerre, Arbogában levő menedékhely védelmét is, ahol a gyanúsítottak éltek. (AFP via Yahoo News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.