A Google elfelejtett ráguglizni új anyavállalata nevére

gazdaság
2015 augusztus 12., 04:59
comments 76

Elég kellemetlen, ha a világ egyik legnagyobb vállalata nem tudja levédetni saját domainjét. Még kellemetlenebb, ha ez a világ elsőszámú internetes cégével történik meg, mint most a Google-lal, amit a héten alakítottak át Alphabet néven holdingvállalattá, hogy így szét tudják választani szerteágazó tevékenységeiket.

Az alphabet.com domain viszont már foglalt, ráadásul egy másik jelentős ipari konglomerátum, a BMW tulajdona, ami

nem is kíván lemondani róla,

mert az Alphabet nevű flottaszolgáltató cégük saját bevallásuk szerint "fontos részét képzi üzletüknek".

A Google így kénytelen volt abc.xyz címen indítani új holdingvállalata weboldalát. Ami ciki, legalábbis Paul Graham, az Y Combinator nevű webes tanácsadócég alapítója, e népszerű álszakma egyik meghatározó figurája szerint "a gyengeség jele", ha egy vállalat nem tulajdonosa sajátneves domainjének.

Az Alphabet emellett a @alphabet twitteres felhasználónévről is lemaradt, ez egy Chris Andikanich nevű emberé, aki hétfőn hirtelen elég népszerű lett.

A Google, így az Alphabet alapítója, Larry Page szerint amúgy nem akkora baj, hogy nem tudták megszerezni a sajátneves domaint, mert terveik szerint az Alphabet ténylegesen is csak holdingvállalat lesz, vagyis saját neve alatt nem fog termékeket bemutatni, így nem lesz olyan közkeletű és közhasználatú brand, mint amilyen a Google. (Via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.