Egy finn szélsőjobboldali politikus mikrochipeket ültetne a segélykérők bőrébe

külföld
2015 augusztus 12., 14:07
comments 64

Pasi Mäenranta, a Finnek Pártjának raumai vezetője Facebook-on posztolta ki ötletét. Szerinte előfordulhat, hogy vannak olyan finn állampolgárok az állam szociális segélyeit igénybe véve külföldön, olcsóbb országokban pazarló életet élnek.

Szerinte a chipesítés segíthetne a segélyezettek követésében, bár arról is beszélt, hogy mindez lehetne önkéntes. Hogy akkor ki menne bele ebbe, az rejtély. A politikus csak a helyi önkormányzatban ül benn, nem parlamenti képviselő, így az országos ügyekre szerencsére nincs közvetlen ráhagyása.

Finnországban most ismét fellángolt egy vita a szociális kiadásokról, miután megjelent egy jelentés arról, hogy lehetnek olyan tagjai az Iszlám Államnak, akik a finn államtól kapott szociális segélyből tartják fenn magukat Szíriában.

A Finnek Pártja amúgy nagyon jól szerepelt az áprilisi választásokon, második legerősebb párt lettek és koalícióra kerültek. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.