Egy finn szélsőjobboldali politikus mikrochipeket ültetne a segélykérők bőrébe

Pasi Mäenranta, a Finnek Pártjának raumai vezetője Facebook-on posztolta ki ötletét. Szerinte előfordulhat, hogy vannak olyan finn állampolgárok az állam szociális segélyeit igénybe véve külföldön, olcsóbb országokban pazarló életet élnek.

Szerinte a chipesítés segíthetne a segélyezettek követésében, bár arról is beszélt, hogy mindez lehetne önkéntes. Hogy akkor ki menne bele ebbe, az rejtély. A politikus csak a helyi önkormányzatban ül benn, nem parlamenti képviselő, így az országos ügyekre szerencsére nincs közvetlen ráhagyása.

Finnországban most ismét fellángolt egy vita a szociális kiadásokról, miután megjelent egy jelentés arról, hogy lehetnek olyan tagjai az Iszlám Államnak, akik a finn államtól kapott szociális segélyből tartják fenn magukat Szíriában.

A Finnek Pártja amúgy nagyon jól szerepelt az áprilisi választásokon, második legerősebb párt lettek és koalícióra kerültek. (Independent)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.