Képzeljék, a magyar kormány nagylelkűen nem toloncolná ki a magányos bevándorlógyerekeket

POLITIKA
2015 augusztus 12., 09:21

Csak idén 6529 felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú menekültet regisztráltak az országban a bevándorlási hivatal június végi statisztikái szerint. A Magyar Hírlap értesülései szerint a magyar hatóságok ezeket a gyerekeket

akkor sem fogja kitoloncolni, ha amúgy nem tartja őket érdemesnek a menekültstátusra,

mert, mit tudom én, elvennék egy magyar óvodás munkahelyét. Ehelyett a kísérő nélküli gyerekeket a legendásan jó magyar gyermekvédelmi rendszer veszi majd őket gondozásba - a cikk szerint még akkor is gyerekotthonokba rakják őket, ha amúgy újra lehetne egyesíteni a családokat, vagy más államban is el lehetne helyezni őket.

A családjukkal együtt érkező menekültekre viszont pont ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a felnőttekre, vagyis őket befogadóállomásnak becézett menekülttáborokba küldik, illetve visszatoloncolják. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.