Mourinho legújabb dührohamában megtiltotta a csapatorvosnak, hogy ellássa a játékosokat

futball
2015 augusztus 12., 10:20
comments 146

A szezon hátralevő meccsein nem lesz orvos a Chelsea kispadján. José Mourinho, a csapat excentrikus edzője annyira összeveszett Eva Caneiróval, a csapatorvossal, hogy kitiltotta a kispadról. Így bár az angol bajnokság talán egyetlen valóban híres csapatorvosa ugyan csapatorvos marad, de ezentúl a meccseken nem segíthet a sérült játékosokon.

Caneiro és Mourinho viszonya négy nap alatt romlott meg ennyire, azután, hogy a Chelsea hétvégi meccsén nagyon összevesztek.

A Chelsea a Swanseavel játszott. A meccs döntetlenre állt, és már csak percek voltak hátra, amikor az eleve emberhátrányban játszó Chelsea egyik legnagyobb sztárja, a tavaly az év játékosának választott Eden Hazard egy ütközés után a földön maradt.

A Sky felvételén látszik, hogy Caneiro és segítője azonnal a pályára rohan, ahogy az is, hogy Mourinho egyből örjöngeni kezd.

Azzal ugyanis, hogy a stáb beszaladt, Hazardnak a szabályok szerint le kellett jönnie a pályáról - így bár csak pár másodpercre, de a csapat kettős emberhátrányba került.

Mourinho amiatt örjöngött, hogy számára egyből nyilvánvaló volt, hogy Hazard nem sérült meg, valószínűleg csak a fáradtság miatt maradt a földön a rúgás után.

"Nem voltam boldog, mert még ha orvos vagy, vagy akár csak titkárnő, ha a kispadon ülsz, értened kell a játékot" - mondta.

Mourinho azért volt ennyire dühös, mert ugyan szabadrúgást kaptak, de egy esetleges kontrát nyolc mezőnyjátékossal kellett volna kivédekezniük.

Caneiro megbántódott a támadás miatt, a szurkolók pedig mellé álltak. Ez talán tovább hergelte Mourinhót, aki szerdán nees egyszerűséggel eltiltotta a csapattól. Ezzel az az érdekes helyzet állt elő, hogy bár Caneiro maradt a csapatorvos, ezentúl nemhogy a meccseken nem ülhet a kispadon, de még az edzéseken sem, sőt, a csapat szállodájába sem teheti be a lábát, ha idegenben játszanak.

Ezzel gyakorlatilag ellehetetlenült a munkája, ami megkérdőjelezi jövőjét is a klubnál. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.