Pisilni vagy nem pisilni zuhanyzás közben?

víztakarékosság
2015 augusztus 13., 08:54

Vannak, akik számára a legtermészetesebb és -logikusabb dolog NEM elmenni vécére zuhanyzás előtt, már persze legalábbis ha pisilésről van szó. (A zuhanytálcába vagy kádba kakilók minden bizonnyal létező, de valószínűleg megnyugtatóan kicsiny táboráról most nem ejtünk szót.) Megvallom őszintén, magam is a zuhanyzást pisiléssel kombináló életmód híve vagyok. Olyannyira nem érzem ezt gáznak, hogy mindig meglepődöm, amikor rá kell döbbennem, sokan külön elmennek pisilni zuhanyzás előtt és egy extra öblítéssel pocsékolnak el pár liter ivóvizet, mert zuhanyzás közben pisilni, az fúj.

Ez a "fúj" nem észérvekkel alátámasztott, csupán valami misztikus, kulturális eredetű fúj, és érdekes módon - tapasztalataim szerint - leginkább a nők tartják gusztustalannak a dolgot. Nemrég a Music FM reggeli műsorában volt erről vita, ahol Bochkor Gábor és István Dani legalább olyan természetesnek érezték az egy menetben elintézett pisilést és zuhanyzást, mint amennyire képtelennek érezte ezt a műsorvezető trió hölgytagja, a különben cseppet sem prűd Pordán Petra.

A logika pedig egyértelműen a zuhanyzós pisilés mellett szól. A vizelet steril, semmilyen kárt nem okoz sem az akrilban vagy zománcfestett lemezben, sem a lábunkban, amíg felhígulva eltűnik a lefolyóban. Ahonnan pár méter után ugyanoda kerül, ahova amúgy is kerülne, csak további feleslegesen elhasznált tiszta vízzel együtt, ha a klotyóba is beugrunk tisztálkodás előtt.

(Update: több kedves kommentátor is jelezte, hogy ne erősítsünk tévhiteket, a vizelet nem steril - persze a cikk tartalmát ez nem befolyásolja, az öblítő csapvíz sem az.)

Nem új téma ez, az internetet felcsapva temérdek anyagot találni to-pee-or-not-to-pee témában, a kedvencem ez a tavalyi brit kampány, amelyben egyetemi kollégiumok lakóit próbálták rávenni, hogy engedjék el magukat bátran a tus alatt és ezzel a nemes cselekedettel védjék meg a Földet. A kampányban elhangzott, hogy a Kelet-Angliai Egyetem 15 ezer hallgatója egy év alatt 26-szor öblít tele egy olimpiai méretű úszómedencét azzal a feleslegesen elhasznált vízzel, amit megspórolhatnának, ha nem mennének el szemérmesen csurrantani zuhanyzás előtt.

Ezek után már csak egy kérdés maradt: hogy állsz Te a zuhany alatti pisiléssel?

Mi a Te álláspontod a zuhany alatti pisiléssel kapcsolatban?
Csinálom, természetesen, hülye lennék külön elmenni klotyóra zuhany előtt.
Fúj, undi, soha nem tennék ilyet és nem is fogok, ez erkölcstelen!
Eddig nem pisiltem zuhany alatt, de mostantól fogok, mert tényleg logikus. Köszönöm, Verde, hogy felnyitottátok a szemem!

Poll Maker

És végül egy nyugtalanító zárómondat a második pontot választóknak: lehet, hogy gusztustalannak tartod a zuhanytálcába, kádba kerülő pisit, de ne legyenek illúzióid azzal kapcsolatban, hogy MÁSOK pisiltek-e már rá arra a felületre, amire te nem :-)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.