Novemberben 2,8 milliós végkielégítést kapott, januárban már újra alpolgármester lett Rozgonyi Zoltán

2015 augusztus 14., péntek 4:36
50

Rozgonyi Zoltán Zugló régi-új fideszes alpolgármestere még novemberben kapott 1,7 milliós végkielégítést és 1,1 milliós szabadságmegváltást. Mindezt úgy, hogy januárban Karácsony Gergely újra kinevezte a posztra. De így is csak 337 ezer forintot kellett visszaadnia a hivatalnak, így 2,5 milliót keresett alig két hónap alatt.

Fotó: Rozgonyi Zoltán / Facebook

A Blikk megkereste Rozgonyit, aki elmondta, hogy

"november 11-én szűnt meg a munkaviszonyom, és ekkor még úgy nézett ki, hogy legalább öt évre elkerülök a hivataltól. A törvényben leírt háromhavi fizetésemet vettem fel végkielégítésként, s 2014-ben, a választás évében a sok munka miatt bent maradt 37 nap szabadságom, és a néhány 2013-ról áthozott nappal együtt azt is kifizették. Így valóban 2 millió 814 ezer forint jött ki."

Rozgonyi nem tartja etikátlannak a pénz felvételét, szerinte azzal, hogy 337 ezret visszafizetett minden rendben van. A Blikk kereste a polgármester Karácsony Gergelyt is, de ő éppen szabadságon van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt