Okostelefonja mentette meg a teherautóst

Egy 18 éves, mondhatnánk, hogy siheder sofőr telefonjának, egészen pontosan a telefonján (iPhone) lévő alkalmazásnak köszönheti az életét.

Az iOS-eken működik ez a beszélgetős, segítő programocska, a Siri, amit a magyar felhasználók valószínűleg onnan ismernek, hogy mindig akkor kapcsol be, amikor nem kell, és általában nem kell.

De most kellett!

Szóval erre az emberre (Murfreesboro, Tennesse) rácsúszott valahogy a teher, miután befeküdt alá, és szerelgette. A srác nem tudott megmozdulni, egyedül a seggével tudott mocorászni. A farzsebében pedig ott volt az iPhone és rajta a Siri, amit kínkeserves mocorgással beszédre bírt, és elérte vele a 911 diszpécserét.

A program ugyanis hangfelismerő rendszerrel van ellátva, és bár jókat beszélgetni rohadtul nem lehet vele, bizonyos parancsokat, funkciókat megért, megcsinál. (Én szoktam próbálkozni, de mivel nem mondja meg, hogy a csengőhangot hol tudom átállítani a telómon, kicsit rosszban vagyunk.)

A hatóságok nemsokára kiérkeztek, és kimentették szorult helyzetéből a fiatalembert. (DD)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.