Száztíz magyar bankkártyáról emeltek le pénzt Indonéziában és Dominikán

bűnügy
2015 augusztus 14., 02:03
comments 32

Csütörtökön számolt be a Napi Gazdaság arról, hogy egy Budapest Bank ügyfélnek lopták el pénzét úgy, hogy Indonéziában vettek fel számlájáról készpénzt. A Magyar Bankszövetség kommunikációs vezetője, Sütő Ágnes a lapnak elmondta, hogy

"száztíz ügyfél bankkártyaadataival éltek vissza ismeretlenek júliusban indonéziai és dominikai bankterminálokon keresztül, a tranzakciók teljes összege alig haladja meg az egymillió forintot."

 

A csalók úgy fértek hozzá a számlákhoz, hogy mikrokamerákkal, valószínűleg magyarországi ATM-eken lenézték az ügyfelek PIN kódját. Így aki nem takarta azt el, annak kártyája szabad préda volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.