Az ohioi állatkert befogadta a gyilkos anyamedve árván maradt bocsait

ÁLLAT
2015 augusztus 15., 07:09
comments 40

A két mackó anyját el kellett altatni, mert megevett egy túrázót a Yellowstone Parkban. A nemzeti park szóvivője szerint nem normális, hogy az anyamedve meg is eszi az áldozat egy részét, a többit pedig elrejti. Igaz, hogy mikor a bocsaikat védik, olyankor gyakran támadnak emberre, de ebben általában nincs benne, hogy fel is falnák őket. Így aztán kilőtték.

A két bocs azonban még túl kicsi lenne ahhoz, hogy egyedül túléljenek a vadonban, ha az állatkert nem fogadta volna be őket, akkor biztosan éhen haltak volna.

Mivel a toledói állatkertnek (az ohioi, nem a spanyol) egyébként is szüksége volt medvékre, mert már 30 éve nincs náluk, ezért befogadták a két mackót. Bár a Yellowstone Park vadőrei szerint valószínűleg ők is ettek a túrázóból, de most kaphatnak egy újabb esélyt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.