Négy év börtönt kapott a brit nő, aki smiley-t égetett gyereke arcára egy öngyújtóval

külföld
2015 augusztus 15., 12:02
comments 142

Négy évre ítélték azt a brit nő, aki smiley-t égetett a 16 hónapos gyereke arcára egy öngyújtóval. Az eset a Nagy-Britanniában, Leicestershire-ben történt.

A nő tagadta a három rendbeli gyermekbántalmazást. A Guardian szerint teljesen érzelemmentes volt, mikor a bíró kihirdette az ítéletet. A tárgyaláson a bíró gonosznak nevezte a nő tettét.

Azzal is gyanúsítják, hogy nem biztosította az összeégetett arcú csecsemőnek az orvosi segítséget, valamint a baba törött lábáról is levette a gipszet, és aztán nem vitte kórházba, mikor kellett volna.

Mikor a bíró szembesítette, hogy mit tett, elmondta, hogy

gyakorlatilag megbillogozta a saját gyerekét, méghozzá egy olyan helyen, ami az élete hátralévő részében mindig látszódni fog az arcán.

A bíró szerint mindez nem történhetett véletlenül, mert az anyának úgy kellett lefognia a gyereket, hogy ezt művelhesse vele.

A nő ügyvédje azzal az érvvel próbált enyhíteni az ítéleten, hogy az anya csak 22 volt mikor ez történt. Nagyon éretlen volt, nem tudott vigyázni a gyerekére. ( via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.