Tömegesen olvadnak egymásba a vidéki takarékszövetkezetek

gazdaság
2015 augusztus 15., 10:43
comments 112

A Napi.hu írt arról, hogy a kiskunfélegyházi székhelyű Kiskun Takarékszövetkezet és a hartai központú Hartai Takarékszövetkezet hamarosan beolvad a jászszentlászlói székhelyű Fókusz Takarékszövetkezetbe.Az egyesülési szerődést július 31-én írták alá, az egyesülés tervezett időpontja pedig 2015. november 30.

A Fókusz Takarék a jászszentlászlói takarékszövetkezetből nőtt ki, a Kerekegyházi Takarékszövetkezet beolvadása és a Takarékbank kecskeméti fiókjának megvétele aután Fókusz Takarékszövetkezetté. Később a Fókuszba olvadt több más vidéki takarékszövetkezet is. lendület (2008-ban beolvadt a Tiszakécskei- és a Fáy András Takarékszövetkezet, 2015-ben a Dunapataj és Vidéke-, valamint a Solt és Vidéke Takarékszövetkezet).

Jelenleg már összesen 41 kirendeltségben működnek, Bajától Dél-Pestig. A Fókusz Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója Sebestyén István, aki a a TakarékBank Zrt. igazgatóságának elnöke.

Aztán még egy rakás másik összeolvadás is lesz a nyáron:

-->Pillér

A közeljövőben tovább fog koncentrálódni a takarékszövetkezeti piac: a szegedi székhelyű Fontana Credit Takarékszövetkezet és a Partiscum XI. Takarékszövetkezet, a szatymazi Szatymaz és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a kiszombori Kiszombor és Vidéke Takarékszövetkezet beolvad majd a mórahalmi székhelyű Pillér Takarékszövetkezetbe.

-->Szegvár és Vidéke

A szentesi székhelyű Szentesi Hitelszövetkezet pedig beolvad a szegvári székhelyű Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetbe.

--> Hungária Takarék


Aztán a bátaszéki székhelyű Bátaszék és Vidéke Takarékszövetkezet beolvad a bonyhádi székhelyű Hungária Takarék Takarékszövetkezetbe.

--> Pannon Takarék

A környei székhelyű Környe-Bokod Takarékszövetkezet küldöttgyűlése május 21-én, a győri székhelyű Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezeté pedig május 26-án úgy döntött, hogy a mindkét takarék beolvad a komáromi székhelyű Pannon Takarék Bank Zrt.-be.

-->Szentgál és Vidéke

Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezetbe pedig kilenc másik takarék olvad majd be (az Alsónémedi és Vidéke, Balaton-felvidéki, az Ercsi és Vidéke Körzeti, az Érd és Vidéke, a Forrás, Kápolnásnyék és Vidéke, a Kaposmenti, a Sárbogárd és Vidéke, valamint a Zirci).

--> Hajdú

A Balmazújvárosi Takarékszövetkezet július 31-ével fiókjaival együtt beolvad majd a Hajdú Takarékba.

(via Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.