Egy frissen újranyitott japán atomerőműtől 50 km-re kitörhet egy vulkán

külföld
2015 augusztus 16., 15:59
comments 253

A Japán Meteorológiai Ügynökség a második legmagasabb fokú vészjelzést adta ki Kagosimában, miután a közeli Szakuradzsima vulkán szeizmikus aktivitásában kilengést érzékeltek szombaton.

A szakemberek szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a vulkán kitörhet, és nem kizárt, hogy a város 600 ezer polgárát ki kellene telepíteni, figyelmeztették is a lakosságot, hogy legyenek készültségben.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy innen 50 km-re van a Szendai atomerőmű, amit a fukusimai atomkatasztrófa miatti leállás után most elsőként nyitottak újra a megújult atomprogramban.

Az atomerőműtől nem messze van egy másik vulkán is, az Iojama, arról októberben mondták azt, hogy kitörhet. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.