620 milliós meghívásos közbeszerzést nyert egy Pinter Sándorhoz köthető cég

POLITIKA
2015 augusztus 17., 11:55
comments 82

Konzorciumban nyerte a Pajzs 07 Zrt. a fővárosi többségi tulajdonban lévő Budapesti Nagybani Piac Zrt. őrző-védő feladatait – írja az Átlátszó.hu a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva.

A Pajzs 07 Zrt. Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgázat Zrt. száz százalékos tulajdonában van. A cég jól szerepel a közbeszerzéseken, például a Nébihnek is dolgoznak. Pintér kiszállt a cégből 2010-ben, amit továbbra is korábbi bizalmasai, Tölgyesi Vilmos és Szabó Péter visznek.

A tavalyi 3,4 milliárdos árbevételére félmilliárdos nyereséget termelő Pajzs 07 konzorciumi társa a BB Védelem Kft. A két cég egyébként már 2013-ban is megnyerte a nagybani őrzését, az akkori tender értéke 70 millió forint volt.

(Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.