Áll a víz Tapolcán

időjárás
2015 augusztus 17., 14:04
comments 30

Az idokep.hu észlelője 86 milliméter esőt mért, de Dunaújváros utcáin is térdig ért a víz. Az alábbi fotó Tapolcán készült, és látható rajta egy, még az özönvíznél is fontosabb dolog: egy Lada Samara.

Tapolcán 86 mm esőt mért észlelőnk, Dunaújváros utcáin is térdig ért a víz.https://www.idokep.hu/percrol-percreTörök Ádám fotója Tapolcáról, köszönjük!

Posted by Időkép on Monday, August 17, 2015

Az MTI egyébként azt írja, hogy nagy mennyiségű csapadék zúdult Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő és Balatonújlak térségére is, a csatornák csak lassan tudják elvezetni az utcákon hömpölygő esővizet, a 68-as és a 7-es főúton vízátfolyásokra kell számítani.

Több bejelentés érkezett Balatonkeresztúr térségéből arról, hogy az esővíz elöntötte az utcákat, és egyes helyeken a házakba, pincékbe tört be. A marcali tűzoltók vonulnak a településen élők segítségére.

A 68-as út balatonújlaki elágazója szinte járhatatlanná vált, az autósok jobb, ha elkerülik ezt a a vízátfolyásokkal és sárfelhordással érintett szakaszt.

A víz több helyen elöntötte vasúti síneket, emiatt szünetel a forgalom Balatonszentgyörgy és Siófok között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.