Brutális terrortámadás volt Bangkokban

Terrorizmus
2015 augusztus 17., 11:09
comments 69

Legalább tizenketten meghaltak és legkevesebb húszan megsérültek néhány órája egy bombatámadásban Thaiföld fővárosában, Bangkokban. Az eset helyi idő szerint est 7 körül, európai idő szerint a déli órákban történt.

photo_camera Egy motor maradványa. Fotó: AFP / Aidan Jones.

BBC tudósítója szerint teljes a káosz, áldozatok testrészei hevernek az esemény helyszínén mindenhol. Az eset egy Erawan-szentély mellett és egy ötcsillagos hotel tőszomszédságában történt, a főváros diplomaták által sűrűn lakott Chidlom negyedében. 

erawan2

Tanúk elmondása szerint és az AFP első képei alapján is kiégett motorbiciklik roncsai szegélyezik a helyszínt. A FOX News azt írja, hogy a thaiföldi országos rendőrfőkapitányság az AFP-nek megerősítette: egyértelműen bombatámadás történt.

A szentély egy hindu isten, Brahma tiszteletére épült, de naponta több ezer buddhista is megfordul itt.  

(FOX News) (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.