Durván csökkent a menekültáradat a Csalagútnál a kerítés miatt

külföld
2015 augusztus 17., 08:42
comments 206

A calais-i Csalagút üzemeltető cége szerint  2 ezerről napi 150 körülre esett vissza azoknak a száma, akik éjszakánként vagonokra és kamionokra kapaszkodva megpróbálnak átkelni az Angliát és Franciaországot összekötő csatornán - jelentette az Eurotunnel közlése alapján a BBC.

photo_camera Az Új Dzsungel. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN

A számok javulása annak köszönhető, írja a brit közszolgálati média, hogy a határon határzárat emeltek a hatóságok. Az üzemeltető cég még ezt a számot is sokallja, a hatóságok szerint pedig a kerítés pedig nem tekinthető minden szempontból kielégítő megoldásnak, hiszen ez önmagában nem csökkenti a menekültáradat mértékét. A probléma ezzel az észak-franciaországi táborokban súlyosbodhat.

A brit kormány finanszírozta annak a kerítésnek a költségeit, amely elkeríti az alagút bejáratát az engedély nélkül átkelni igyekvő migránsok elől. A Cameron-kabinet további 7 millió fontot költött a határzár megerősítésére: infrakamerákat és fényszórókat is felszereltek a könnyebb felderítés érdekében.

Június óta kilencen haltak meg, miközben megpróbáltak átszökni Franciaországból Nagy-Britanniába.

(BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.