Egyre több skót túl kövér ahhoz, hogy el lehessen hamvasztani

gyász
2015 augusztus 17., 05:22
comments 113

Egyre több halott skótot helyeznek el amerikai típusú, közel egy méter széles koporsóban, amelyek túl szélesek ahhoz, hogy beférjenek a hamvasztóba; ezért ezeket az embereket általában muszáj eltemetni, nem lehet hamvasztani – figyelmeztetett a skót Nemzeti Temetkezési Szövetség.

photo_camera Így néz ki egy supersize koporsó.

Vannak ugyan olyan krematóriumok, ahova beférnek a nagyobb koporsók is, de ezek gyakran túl messze vannak, és egyébként is túlterheltek. Ezért sokakat kifejeztt kívánsága ellenére hamvasztás nélkül temetnek el.

Skóciában a legnagyobb egyébként az elhízott emberek aránya Európában: a felnőttek kétharmada számít túlsúlyosnak, negyedük pedig elhízott.

(Sunday Times, Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.