A brit fiatalok fele sem gondolja azt magáról, hogy sziklaszilárdan heteroszexuális

érdekes adat
2015 augusztus 18., 16:57
comments 769

Nem divat már annyira 100000000% heteroszexuálisnak lenni ma a dekadens nyugaton, erősítette meg újabb felmérés. A YouGov nevű közvélemény-kutató brit felmérése szerint ugyanis a 18-24 évesek 46 százaléka tartja magát sziklaszilárdan heteroszexuálisnak, szemben a brit társadalom egészének 72 százalékával:

yougov

A felmérés Kinsey-féle skálán sorolta be a válaszadókat, ahol a 0 jelenti azt, hogy valaki csak és kizárólag a másik neméhez vonzódik, a 6-os pedig azt, hogy csakis a sajátjához.

(Ez a skála LMBTQ-szempontból az egyszerű homo-hetero kettősségnél valamivel jobban leírja a szexualitás sokféleségét, de persze teljes egészében elfogadhatatlan. Halkan merem csak megjegyezni, hogy a YouGov 1700 fős mintája sem tűnik bombabiztosnak.)

A fiataloknál főleg a biszexualitás erősebb a felmérés szerint, ezt mutatja a lenti grafikon, ahol a különböző generációs csoportoknál a kékeszöld oszlop az egyértelműen homo- vagy hetero válaszadókat, a lila pedig a biszexuális válaszadókat jelképezi:

yougov2

(MTI, YouGov)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.