Elmű: Estére "talán" lesz áram mindenhol

Budapest
2015 augusztus 18., 15:45
comments 99

Ha és amennyiben nem pusztít újabb heves zivatar. Akkor ma sötétedésig már lesz mindenhol áram Budapesten. A gond főleg az, hogy elég sok olyan VI., VII., VIII., IX. és XIII. kerületi pince van tele vízzel, ahol épületi transzformátorállomások vannak.

áramszünet vihar

Az egyébként a rezsicsökkentés nyomán nem túl erős anyagi helyzetben lévő Elműnek nincsenek szivattyúi, ezért arra várnak, hogy a tulajdonosok vagy a katasztrófavédelem pumpálja ki a vizet.

A hétfő esti 45 ezerről egyébként kedd délutánra 7 ezerre sikerült csökkenteni azon fogyasztók számát, akiknél még nem állt helyre az áramszolgáltatás.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.