Lemondott a fővárosi roma önkormányzat elnöke

POLITIKA
2015 augusztus 18., 04:06
comments 25

Lemondott Lakatos László, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Döntését nem indokolta, de a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet keddi száma azt írja, hogy Lakatos szerint az önkormányzat kifogásolta az elnök oláh cigány származását.

A lapok szerint a közgyűlés nem titkolt szándéka volt az elnök leváltása a különböző szabálytalanságok miatt,

Lakatos László azonban még az ellene irányuló bizalmatlansági indítványt megelőzően maga jelentette be távozását és azt mondta, hogy képviselőtársai nem tudják elviselni, hogy ő oláh cigány.

Az önkormányzat közgyűlését eredetileg azért hívták össze, hogy felmentsék a szervezet által fenntartott Európai Üzleti Polytechnikum Szakközépiskola igazgatóját, mivel a Magyar Államkincstár nem állapított meg lényeges szabálytalanságot, ami az iskola 30 millió forintos adósságához kötődne.

Az elnöki posztot Csóka János, a Roma Polgári Tömörülés képviselője, az MSZP roma tagozatának budapesti elnöke tölti be, aki jelezte, hogy az összes fővárosi roma szervezet vezetőjével fel kívánja venni a kapcsolatot és a tervek szerint a budapesti roma értelmiségekkel együtt stratégiát dolgoz ki a fővárosi vezetés számára. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.