Napi.hu: a magyar földgáztárolók töltöttsége a legalacsonyabb Európában

gazdaság
2015 augusztus 18., 08:49
comments 60

A magyar földgáz földgáztárolók töltöttsége jelenleg 35 százalék, ami a legalacsonyabb a kontinensen, írja a napi.hu. A teljes kihasználtsághoz kétszer annyit kéne készletezni mint amennyit az elmúlt 4-5 hónapban sikerült.

A gáztározókat rendre április és október között töltik fel, hogy a téli hónapokban elegendő mennyiség álljon rendelkezésre.

A magyar tározókban 2,25 milliárd köbméter gáz van, tavaly ilyenkor ez a szám 3,13 milliárd volt. A 35 százalékos arány rettentő alacsony, a hasonló kapacitásokkal rendelkező Ausztriában ez 54 százalék, Csehországban 75 százalék, Szlovákiában 54 százalék. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.