7 ok, hogy ma tényleg ne panaszkodj!

külföld
2015 augusztus 19., 11:36
  1. A vihar miatt elment a wifi, beszakadt az úttest, beáztál, késik a bkv, és szabad szivattyút is alig lehet fogni. /// Mindeközben sok ezer kilométerrel keletre, Mianmarban 88-an vesztették életüket és 330 ezer ember szorul azonnali segítségre, hogy egyáltalán fedélhez, tiszta ivóvízhez és sürgősségi betegellátáshoz jusson.
  2. Hosszú hétvége előtt már baromira nehezen megy a munka. /// Mindeközben 168 millió gyerek (köztük 120 millió 14 év alatti) dolgozik világszerte, földeken, utcán, hadseregben, cselédként vagy prostiként, nem ritkán a család egyedüli kenyérkeresőjeként. Szünnap? Ja, az nincs.
  3. Azzal fenyeget augusztus 20., hogy mindjárt vége a nyárnak, és jön a suli. /// Mindeközben Olaszországnyi gyereknek lehetősége sincs arra, hogy tanulással elérhesse azt, amit szeretne. Mondjuk, hogy orvos legyen- vagy éppen stadiontervező. Vagy csak írni-olvasni megtanuljon.
  4. Fesztiválozni jó, de a toitoi-ok és pisilő tölcsérek után szinte élvezet lesz az otthoni deszkára ráülni. /// Mindeközben 946 millió ember még mindig a szabadban végzi el szükségleteit, az elmaradott országokban 10-ből 9-en. A világon több embernek van mobiltelefonja, mint WC-je.
  5. Bármikor jöhet egy megborult elméjű a metrón, lövöldözhet és te épp ott lehetsz. /// Mindeközben 230 millió ember fegyveres konfliktus sújtotta területen él. Ott a gyerekek nem történelemkönyvből tanulnak a háborúkról.
  6. A hőségben kiürült a szódakészlet, és vasárnap zárva van a kedvenc boltod. /// Mindeközben a világon 663 millió ember nem jut hozzá tiszta ivóvízhez. Ha két karton ásványvízzel a kezedben végigsétálnál a nagykörúton a Borárostól a Jászaiig, akkor jobban megértenéd gyerekek és nők millióinak mindennapjait.
  7. Már megint a szabadság alatt kapott el valamit a gyerek, és várni kell a rendelőben, a gyógyszertárban is kígyózik a sor. /// De míg a cikket olvastad, 11 öt éven aluli gyerek halt meg megelőzhető okok miatt – például azért, mert nem jutott védőoltáshoz vagy gyógyszerhez. Évente 1 millió gyerek hal meg azon a napon, amelyiken megszületik.

Szóval mázlista vagy, vagy mázlista vagy?!