Alig volt olyan ember, aki jegyet vett az állami inspirációs fesztiválra

2015 augusztus 19., szerda 18:03
202

A Design Terminál és a We Love Budapest idén június elején rendezte meg a Brain Bar Budapest nevű inspirációs fesztiválját(!!!) az Akváriumban. Itt a szervezők szerint vezető technológiai szakemberekkel és mindenfélét meghatározó szakemberekkel lehetett beszélgetni korunk égető problémáiról.

A Magyar Nemzet szerint a rendezvény hatalmas siker volt, de az Átlátszó most kikérte a szervezőktől a kiadások listáját és az eladott jegyek számát, amiből kiderült, hogy

csak iszonyú kevesen hajlandók fizetni azért, hogy állami innovációs rendezvényen inspirálódhassanak.

A Brain Bar Budapest teljes költségvetése 100 millió forint volt. A háromnapos fesztiválra eladott 1309 belépőből 1166 darab ingyenjegy volt, amit meghívott vendégeknek (778 db), valamint diákoknak és tanároknak (388 db) adtak ki.

Mindössze 143 ember volt, aki fizetni is hajlandó volt azért, hogy a Design Terminálban vitathassa meg a közeljövőt meghatározó trendek közösségi hatásait. Ebből is csak 2 ember akadt, aki mindhárom napra benevezett.

A rendezvényen sok külföldi előadó volt, többek között elhozták Richard Floridát, a The Rise of the Creative Class bestseller szerzőjét; Tina Saabyt, Koppenhága főépítészét; Ken Goldbergt, a kaliforniai Berkeley Egyetem professzorát is.

De voltak bőven hazai előadók is. Lehetett inspirálódni Matolcsy György, Vitézy Dávid, Oszkó Péter. Lánczi András, Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatójának szavaitól is. is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt