Florida megadta a kilövési engedélyt a pitonokra

ÁLLAT
2015 augusztus 19., 13:03
comments 89

Floridában meghirdetik a pitonvadászati évadot. A floridai hatóságok azt akarják, hogy jövő január 16. és február 14. között minél több helyi szálljon be a pitonvadászatba. Már 2013-ban is tartottak egy hasonlót, mikor 1600 résztvevő volt, de akkor csak 68 kígyót sikerült begyűjteni.

A gond az, hogy az államban nagyon elszaporodtak a burmai pitonok, amik nem is őshonosak a területen, csak a hüllőtartók engedték szabadon őket. Az elszaporodott kígyók viszont elkezdték lemészárolni a térség élővilágát, nemcsak a kisebb madarakkal és emlősökkel végeznek, de még az aligátorokat is képesek elintézni ezek a dögök.

A vadászat előtt a résztvevőknek tréninget is tartanak, hogyan kell felismerni és elkapni a pitonokat. Az állam vadvilágért felelős megbízottja szerint az a cél, hogy eltüntessék a kígyókat Florida mocsaras vidékeiről. (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.