Győr fideszes polgármestere is kijátszotta a menekültkártyát

POLITIKA
2015 augusztus 19., 18:42
comments 222

Mintha Győr polgármestere egyenesen Kocsis Mátétól tanulta volna meg, hogyan lehet politikai tőkét kovácsolni a menekülthelyzetből.

Borkai Zsolt nyílt levélben kéri arra a győrieknek, hogy panaszolják el milyen tapasztalataik vannak a városba érkező menekültekkel. Ezeket aztán majd személyesen fogja megmutatni a kormánynak.

Gondolatindítónak azért a levél elején megpendíti, hogy a Vámosszabadiban megnyitott menekülttábor miatt hozzájuk érkező emberek ellepik a köztereket, az utcákat és játszótereket, megrongálják és összepiszkítják azokat, megzavarják a békés magyar embereket, a gyerekekben pedig még félelmet is keltenek.

Aztán kis elbizonytalanodva megjegyezi, hogy

„mindannyiunkban ott az empátia az idegenek irányába, magam is sajnálom a kisgyermekes családokat, az ártatlan gyermekeket, hiszen nem tehetnek sorsukról.”

De aztán leszögezi, hogy az ő helyzetük rendezésénél is fontosabb Győr jó hangulatának biztosítása.

Arról persze egy szót sem ír, hogy milyen lépéseket tervez a helyzet rendezésére, semmi arról,  hogy milyen javaslatot tenne a kormánynak, de az rövid távon még egy politikusnak sem jött rosszul, ha az emberek félelmeire játszott rá.

A teljes levelet itt lehet elolvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.