Magyarországi fiókjainak harmadát bezárja a Raiffeisen

gazdaság
2015 augusztus 19., 08:46
comments 105

A bank honlapján tette közzé, hogy 2015-2016-ban jelentősen csökken a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma, ezzel 2016 végéig nagyjából 15 százalékkal mérséklődnek a személyi kiadások. Az idei év első felében 2123 alkalmazottja volt az osztrák banknak Magyarországon.

Az év második negyedévében 13 bankfiókot már bezártak, most, a harmadik negyedévben nagyjából minden harmadik fiókjukat adják fel.

Mint írják, az egyoldalú kamatmódosítások miatti visszatérítési kötelezettség torzította a 2014-es eredményt, ami 251 millió euróval rontotta az eredményt. Ebből 33 millió euró az idei első fél éves eredménykimutatásban jelent meg. A második negyedévben 16 millió euró adózott nyereséget ért el a bank magyarországi leánya. Ez az első negyedévi mínusz 21 millió euró után azt jelenti, hogy 2015 első fél évében 5 millió euró volt a veszteség.

A banknak 560 ezer ügyfele van Magyarországon. (MTI)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.