Anglia leokézta az e-cigarettát

életmód
2015 augusztus 20., 08:05
comments 182

Az Egyesült Királyság közegészségügyi szervezete (Public Health England - PHE) friss közlése alapján a leszokni vágyó dohányosok receptre felirathatnak maguknak elektronikus cigarettát.

A szervezet azután tette a meglepő nyilatkozatot, hogy friss kutatásaik kimutatták: az e-cigaretták érzékelhetően kevésbé károsak az egészségre, mint a dohánytermékek.

photo_camera Fotó: Spencer Platt / Getty Images

A megállapítás váratlanul érte az angliai közvéleményt, mert a PHE eddig mindig ezzel ellentétes véleményt adott közzé és szilárdan ellenezte az e-cigaretták forgalmazását, mivel úgy gondolták, hogy az nem segíti a leszokásban függőket, sőt: kaput nyit a nem dohányzóknak az igazi cigaretták felé.

A PHE most azt írja: az elektromos cigaretták 95 százalékkal kevésbé károsak, mint a valódi dohánytermékek és a későbbiekben forgalmazhatóak lehetnek olyan gyógyászati megoldásként is, mint például a nikotinos tapaszok.

(Al Jazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.