Botrányos volt Kocsis Máté ünnepsége

POLITIKA
2015 augusztus 20., 10:50
comments 535

Magán biztonsági szolgálat állta az útját a Nincs Alku Párt pár tucat aktivistájának a VIII. kerület auguszus 20-i ünnepségén. Az aktivisták napot óta készülnek arra, hogy elhallgattassák a kerületet vezető, általuk csak Húgyosmáténak nevezett Kocsis Mátét.

Szerintük a kormány Kocsisra bízta a menekültek elleni uszítást, ezért kell levenni a színpadról. "Nem fizikai agresszióval, mégcsak tojásdobálással sem, de van épp elég lelki nyomásgyakorlási eszköztár a birtokunkban, hogy megbüntessük, és nem időlegesen" - írták a Facebookon. 

A Golgota térre aztán nem jutottak be, mert kopasz emberek állták az útjukat, akik úgy viselkedtek, mintha az esemény rendezői lennének. Az Index tudósítása szerint a tüntetők vezetője abban maradt a rendőrökkel és a hivatalos rendezőkkel, hogy bemehetnek, ha nem okoznak botrányt, de a kopaszok gyűrűjén nem jutottak át. Azt mondták a kopaszok, hogy a rendezvény zártkörű, de azt nem árulták el, kinek a megbízásából szűrik a megjelenteket.

Az indulatos vitában a rejtélyes rendezők főnökének látszó férfi meg is ütött egy idősebb nőt. Ezt jegyzőkönyvezték a rendőrök, akik egyébként nem avatkoztak közbe.

A tüntetők vezetője végül úgy jutott be, hogy Kocsis a színpadról azt kérte, engedjék be, hadd mondhassa el, amit akar. A férfi Szent Istvánról és a befogadó országról beszélt, miközben fújozzták, aztán elvezették, az ünnepség kenyérszenteléssel folytatódott.

Az Index az ünnepség végén megkérdezte Kocsist, hogy kik voltak a kopasz beengedők, de a polgármester nem tudott róluk és szerinte nem az önkormányzat bérelte fel őket. A nőt megpofozó férfit egyébként látásból ismeri.

A józsefvárosi önkormányzat a maga részéről egy közleménnyel zárta le a botrányos ünnepséget. Ebben a kopaszokról nincs szó, csak a tüntetőkről:

"A magyar államalapításra emlékező józsefvárosi ünnepséget provokátorok zavarták meg, ordenáré és közönséges molinókkal, hasonló stílusú bekiabálásokkal. A csoportot vezető Szabó Gábor jelenleg vádlottak padján ül, a józsefvárosi közvagyon ellen elkövetett milliós nagyságrendű bűncselekmények miatt. Elfogadhatatlannak tartunk és visszautasítunk minden provokációt és agressziót, különösen egy nemzeti ünnepen."

Aztán kiadtak egy másik közleményt is, eszerint csak magánpofozkodás volt:

"A Józsefvárosi Önkormányzat mai rendezvényét, mint minden más esetben, a közterület-felügyelet munkatársai biztosították. Az atrocitásban érintett személyek semmilyen megbízást, kérést nem kaptak az önkormányzattól a rendezvény biztosítására. Úgy tudjuk, a két csoport tagjai között korábbi, személyes konfliktus okozta az összetűzést. Az önkormányzat elnézést kér a békés megemlékezőktől, akik nem azért jöttek el az ünnepségre, hogy ilyen provokációnak és agressziónak szemtanúi legyenek Szent István napján."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt