Üdvözöljük olvasóinkat az államalapítás ünnepén!

POLITIKA
2015 augusztus 20., 05:22
comments 83

Köszöntünk mindenkit augusztus 20-án, a keresztény magyar állam megalapításának, és egyben István király szentté avatásának ünnepén! A mai az állam ezeréves folytonosságának emléknapja.
Ennél régebbi magyar ünnepnap nincs.

István mellett köszöntjük Vajk nevű olvasóinkat is! Lássuk a központi ünnepségek hivatalos programját!

photo_camera Lendván már tegnap elkezdték az ünneplést:
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára és kollégái koszorút helyeznek el Szent István szobornál a Szent István-napi ünnepségen.
MTI Fotó: Varga György

8.30, Kossuth tér: nemzeti lobogó felvonása, tisztavatás. Hende Csaba honvédelmi miniszter köszöntését követően a honvédtisztjelöltek leteszik esküjüket. Áder János köztársasági elnök ünnepi beszédet mond!

11.00, Sándor-palota: Áder János (valakinek) átadja a Szent István Rendet, a legmagasabb magyar állami kitüntetést!

17.00, Szent-István bazilika előtt: Ünnepi szentmise Erdő Péter bíboros vezetésével, ami 18 órakor a Szent-Jobb körmenettel zárul.

Este: tüzijáték!!!

Mindeközben országszerte egyházi és családi programok lesznek. Aki nem talál magának való programot, annak kedvéért egész nap híreket mondunk! Tartsanak velünk!

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.