Balog Zoltán szerint nagy veszélynek tesszük ki magunkat, ha kizárólag a tolerancia alapján fogadunk be idegen kultúrákat

Balog Zoltán szerint a bevándorlók hatékonyabb integrációjához a gyengülő kulturális öntudat megerősítésére van szükség Európában.

Az emberi erőforrások minisztere erről Bayreuthban beszélt, ahová egy német képviselő, Hartmut Koschyk hívta meg. A fórum témája az identitás és sokszínűség Európa kulturális önképében, öntudatában volt.

Balog Zoltán szerint az erős nemzeti öntudat és az európai identitás nincsenek egymással ellentmondásban, sokkal inkább egymást erősítik. Elmondta, hogy Európa gyengülő kulturális öntudattal rendelkezik és nagy veszélynek tesszük ki magunkat, ha kizárólag a tolerancia alapján fogadunk be idegen kultúrákat, vallásokat, életmódokat.

Ha valóban integrációképesek akarunk lenni, akkor meg kell erősítenünk saját kulturális, vallási és történeti identitásunkat az iskolai oktatásban, a tudományban és a kultúrában, mert egy gyenge identitás nem képes más identitásokat integrálni.

Balog Zoltán kitért a kontinenst érintő súlyos demográfiai problémákra, amelyekre szerinte nem jelent megoldást a bevándorlás, ehelyett inkább Európa roma lakosságát kellene erősebben integrálni. Van egy olyan munkaerő- és kulturális potenciál, amely Európán belül van, de még nincs integrálva. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.