Balog Zoltán szerint nagy veszélynek tesszük ki magunkat, ha kizárólag a tolerancia alapján fogadunk be idegen kultúrákat

POLITIKA
2015 augusztus 21., 20:43
comments 300

Balog Zoltán szerint a bevándorlók hatékonyabb integrációjához a gyengülő kulturális öntudat megerősítésére van szükség Európában.

Az emberi erőforrások minisztere erről Bayreuthban beszélt, ahová egy német képviselő, Hartmut Koschyk hívta meg. A fórum témája az identitás és sokszínűség Európa kulturális önképében, öntudatában volt.

Balog Zoltán szerint az erős nemzeti öntudat és az európai identitás nincsenek egymással ellentmondásban, sokkal inkább egymást erősítik. Elmondta, hogy Európa gyengülő kulturális öntudattal rendelkezik és nagy veszélynek tesszük ki magunkat, ha kizárólag a tolerancia alapján fogadunk be idegen kultúrákat, vallásokat, életmódokat.

Ha valóban integrációképesek akarunk lenni, akkor meg kell erősítenünk saját kulturális, vallási és történeti identitásunkat az iskolai oktatásban, a tudományban és a kultúrában, mert egy gyenge identitás nem képes más identitásokat integrálni.

Balog Zoltán kitért a kontinenst érintő súlyos demográfiai problémákra, amelyekre szerinte nem jelent megoldást a bevándorlás, ehelyett inkább Európa roma lakosságát kellene erősebben integrálni. Van egy olyan munkaerő- és kulturális potenciál, amely Európán belül van, de még nincs integrálva. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.