Szijjártó Péter Pekingben ünnepli majd a Győzelem napját

POLITIKA
2015 augusztus 21., 18:21
comments 50

Szijjártó Péter is részt vesz majd szeptemberben azon a katonai parádén, amin Kína a japán megszállók elleni harcra emlékezik.

Nem lesz kis mutatvány, az már biztos: Csaknem 12 ezer katona vonul majd végig Peking központi sugárútján, a Csang'anon, 50 alakzatban vonulnak, illetve haladnak át a központi Tienanmen téren. Közöttük lesz 10 repülőkötelék. Több mint 10 ország hadserege kapcsolódik be a parádéba, de név szerint a kínai hadsereg tisztjei egyedül Oroszországot és Kazahsztánt említették. Állítólag több más közép-ázsiai állam, továbbá Dél-Korea, India, Mongólia és Szerbia is küld egy-egy díszegységet.

Az eseményre meghívót kapott és elmegy Vlagyimir Putyin orosz elnök, Pak Gun Hje dél-koreai elnök, aki szeptember 2-4 között Kínában vendégeskedik, ellenben azt nem erősítették meg, hogy magán a parádén is ott lesz.

Elmegy még Milos Zeman cseh államfő és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.